Posted by : Lleida Sports Web sábado, 13 de abril de 2013

Els lleidatans tornen a guanyar a la pista del Vilanova, després de dues derrotes seguides. El conjunt dirigit per Albert Folguera s’assegura la permanència i dóna un pas de gegant per disputar la Copa CERS
Imatge d'un partit d'aquesta temporada (Foto: Pam Queraltó)
L’ICG Software Lleida va retrobar el joc que va portar a l’equip a ser la revelació de la primera volta. Amb una bona defensa, un Lluís Tomàs esplèndid i atac perillós, el Llista va guanyar justament a la pista del Vilanova per 1-4. Ahir, davant d’un rival directe com el conjunt barceloní, el Llista no va acusar la falta de fons d’armari i va desplegar un joc efectiu i sense errors. Els lleidatans van marxar al descans guanyant per la mínima (0-1). A al represa, el Vilanova va empatar, però el Llista va remuntar amb un polèmic gol de Dani López. Arribant al final del matx, Lluís Rodero va sentenciar amb dos gols més. Aquests punts asseguren la permanència del Llista un any més a l’OK Lliga i atansa a l’equip a la Copa CERS.

El partit va començar amb ocasions per ambdós costats. Els dos equips van posar un ritme molt alt al partit i els contraatacs eren constants. Al minut 12, el Llista es va avançar amb un gran revers i definició de Marc Soler, després d’aprofitar una bona passada a l’espai (0-1). Poc després, Carles Trilla va tindre el segon dels lleidatans amb un penal, però De Moya va aturar. Abans d’entrar als últims cinc minuts del primer temps, el local Francesc Gil va gaudir d’una pena màxima que no va servir de res pel gran encert de Lluís Tomàs sota pals. El partit va arribar al descans amb el Llista dominant el marcador per la mínima (0-1).

A la represa, el Vilanova va empatar mitjançant un gol de Jordi Creus (1-1). En aquests moments, van despertar els fantasmes del Llista, que va perdre el control del partit. Lluís Tomàs va mantindre viu al seu equip i va aturar un decisiu penal a Francesc Gil. En la següent acció perillosa va vindre el segon gol llistat. Una contra comandada per Necchi, que va caure i va fer una passada des del terra, va acabar a l’estic de Dani López, que va definir a la perfecció (1-2). Aquest gol va ser molt criticat per part dels locals i l’àrbitre va treure targeta blava a Jordi Creus.

Els lleidatans no van aprofitar la superioritat i es va arribar als últims deu minuts amb tot per decidir. L’argentí Necchi no va aprofitar la desena falta del Vilanova, però, posteriorment, Lluís Rodero va batre a De Moya de penal per establir l’1-3. Als instants finals, el mateix Rodero es va encarregar de tancar el matx amb el quart gol (1-4.).

Amb el resultat d’ahir, l’equip llistat ocupa la vuitena plaça de la classificació, amb 34 punts, a l’espera que es disputin tots els partits de la vint-i-tresena jornada de Lliga. Des de la jornada setze al Palau Blaugrana, els lleidatans no guanyaven fora de casa. El pròxim partit serà d’aquí dues setmanes a l’Onze de Setembre davant del Shum Maçanet.

Fitxa tècnica:

MOPESA C.P. VILANOVA (1): Juan Ramon De Moya (P.), Jordi Creus (1), Francesc Gil, Jordi Ferrer, Manel Garcia –cinc inicial- Sergi Sabater, Óscar Martínez, Carles Rodríguez, Esteve Pujals i Xavier Aguilar (P.S.).

ICG SOFTWARE LLEIDA (4): Lluís Tomàs (P.), Carles Trilla, Marc Soler (1), Lluís Rodero (2), Emmanuel Necchi –cinc inicial- Joan Cañellas i Dani López (1).

GOLS: 0-1 Marc Soler (min. 12); 1-1 Creus (min. 28); 1-2 López (min. 37); 1-3 Rodero (min. 48); 1-4 Rodero (min.49).

ÀRBITRES: Xavier Galan Garcia i German Sandoval Santos.

INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la vint-i-tresena jornada d’OK Lliga a Vilanova.