Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 13 de abril de 2013


El Força Lleida Club Esportiu ha encaixat una clara derrota (86-66) a la pista del líder de la competició, un River Andorra que tenia opcions de proclamar-se campió aquest mateix divendres. La victòria del Ford Burgos, el seu rival directe, al Palau Blaugrana aplaça la resolució de l'ascens directe per a l'última jornada, en què ambdós es veuràn les cares en un apassionant duel directe a El Plantío de Burgos. Els de Joaquín Prado, tot i perdre, han assolit la classificació matemàtica per les eliminatòries d'ascens ja que per questions d'average no podrien baixar de la novena posició encara que perdéssin al Barris Nord amb el Leyma Natura Coruña.

Esmaixada de Tomas Hampl (Foto: River Andorra)
El txec Tomas Hampl es feia amo de la zona des del primer moment, responent la cistella inicial de Dani Rodríguez (4-2). Safford sumava acte seguit el primer triple de la nit i demostrava que el River Andorra estava disposat a no donar opció a la sorpresa. Un 2+1 de Mangano (10-7) i un triple de Rodríguez (13-10), no obstant, mantenien a ratlla als del Principat. Dos canoners com Marc Blanch i Sergi Pino intercanviaven triples, abans que un revers de Bandoumel (22-19) propiciés el temps mort de Xavi Luque, segon entrenador de l'Andorra que ha exercit de primer per la sanció a Joan Peñarroya. S'arribaria a la fi del primer assalt amb el matx completament obert (24-19).

L'encert exterior del River Andorra decantaria la balança ben aviat en favor dels locals. Primer, l'austríac Anton Maresch. Després, dos triples consecutius del rus Dmitri Flis, ex del Plus Pujol Lleida (37-25). No seria capaç el conjunt andorrà de mantenir aquesta alta efectivitat en el tir durant tot el segon període, però els de Joaquín Prado es mostraven encara més imprecisos. Al descans, 45-34 i esperances per un Andorra que veia com el Barça B estava plantant cara al Ford Burgos.

Flis seguia endollat després del pas pels vestidors i el Força Lleida el patia. Un Calegari desencertat fins aleshores començava a sumar, iniciant un recital triplista d'ambdós contrincants. Pablo Sánchez, James Johnson i Marc Blanch s'hi afegien, a més d'un Greg Mangano que en transformava dos de consecutius per ajustar la contesa (55-50). Ben poc durava la alegria. Pilotes interiors a Devin Wright, dominador sota els cèrcols, i partit trencat. Especialment, després d'un nou triple d'un estel.lar Marc Blanch que forçava el temps mort de Prado (67-52). S'arribaria al parcial definitiu amb un 69-57 que no convidava a l'optimisme.

Les notícies que arribaven de Barcelona no eren positives pel River Andorra, que començava a assumir que s'hauria de jugar l'ascens a una carta i en el pitjor escenari possible. No obstant, els de Peñarroya no n'entenen de relaxacions i no van tenir compassió d'un Força Lleida que va abusar del tir de tres punts. Contagiant-se del rival, però amb molt menor encert. Els locals van arribar a assolir avantatges superiors als vint punts, registrant el marcador final un clar 86-66. Cal destacar que el júnior del Lleida Roger Lliteras, natural d'Andorra, va poder disputar l'últim minut de partit i rebre una forta ovació del públic que omplia el Pavelló del Govern.

RIVER ANDORRA: Schreiner (4), Maresch (7), Pablo Sánchez (5), Safford (11) y Hampl (12) –cinc inicial- Dani Pérez (2), Wright (14), David Guardia (0), Flis (13), Moncasi (2), Marc Blanch (15) i Toi Gabriel (1).
FORÇA LLEIDA: Dani Rodríguez (7), James Johnson (9), Miki Feliu (5), Mangano (13) y Oriola (8) –cinc inicial- Roger Lliteras (0), Juampi Sutina (1), Bandoumel (4), Simeón (0), Sergi Pino (8) i Calegari (11).
Parcials: 24-19, 21-15, 24-23, 17-9.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -