Posted by : Lleida Sports Web sábado, 13 de abril de 2013

El Rivas Ecópolis va arrasar de la pista en la segona part al Cadí ICG Software i es va avançar en la semifinal de la Lliga Femenina. Les esperances de les lleidatanes passen dimecres per La Seu d’Urgell
Imatge del primer partit de l'eliminatòria (Foto: FEB)
El Cadí ICG Software va començar amb mal peu la semifinal pel títol de la Lliga Femenina. Després de superar per primera vegada uns quarts de final de forma autoritària davant del Burgos, el conjunt lleidatà es va enfrontar a Madrid al líder i campió de la fase regular, el Rivas Ecópolis, que només ha perdut un partit en tota la competició. Ahir, no va ser el dia de les urgellenques. Les madrilenyes no van acusar la seua inactivitat des de que va finalitzar la fase regular i va completar un gran partit. Tot i arribar al descans amb un marcador ajustat (40-31), les urgellenques van patir molt a la represa i el Rivas va anar ampliant la diferencia en el marcador.

Des del començament, Queralt Casas, que va obrir el partit amb un triple, es va fer amb la batuta del conjunt madrileny. Les lleidatanes van aguantar el primer canvi de ritme del líder de la fase regular, i un triple de Traoré va posar el 10-9. Les locals van marxar una mica amb cistelles d’Henry i Cruz, però un triple de Covington tancava un igualat inici de partit (18-14).

En el segon quart, la bona defensa i l'encert en el tir exterior van ajudar al Rivas a mantenir-se per davant en el marcador, encara que per pocs punts. Passats els cinc minuts del segon període, Niedola, des del tir lliure, i Traoré, amb un llançament a tauler, van posar al conjunt lleidatà a un punt (28-27). El Rivas va reaccionar amb un parcial de 9-0 que va ficar el 37-27 en el marcador. Tot i això, la primera part va finalitzar amb el Cadí nou punt per sota i amb totes les possibilitats de sorprendre a les locals (40-31).

A la represa, les d'Andreu Bou van acusar l'esforç inicial i el cansament acumulat i van anar perdent encert en el tir. En canvi, el Rivas va aprofitar el factor pista per imposar la seua llei. Un parcial de 15-7 va condemnar a les lleidatanes. En aquest moment, amb unes locals molt encertades i un Cadí enfonsat, es va acabar el partit. El quart va finalitzar 65-42, és a dir, amb un parcial global de 25-11.

L’últim quart va ser purament de tràmit. La diferència va seguir augmentat fins als 27 punts (77-50), però el Rivas volia més. Les madrilenyes van seguir lluitant totes les pilotes com a l’inici del partit i no van baixar la intensitat. Arribant als instants finals, una cistella de Casas va tancar el resultat i va posar la màxima diferència del partit en 29 punts (81-52).

Derrota massa excessiva pel que es va poder veure en la primera meitat. Ara, la semifinal es traslladarà el proper dimecres a La Seu d’Urgell, on el conjunt lleidatà va plantar cara en el partit de Lliga regular que va finalitzar 83-86, a favor de les madrilenyes. Si dimecres les d’Andreu Bou aconsegueixen la victòria, l’eliminatòria es decidirà el pròxim dissabte al pavelló Cerro del Telégrafo de Madrid.

Fitxa tècnica:

RIVAS ECÓPOLIS (81): Queralt Casas (20), Anna Cruz(17), Clara Bermejo (4), Henry (8), Anna Vajda (6) –cinc inicial- Honti (4), Kurasova (-), Laura Nicholls (5), Morrison (17) i Lucia Togores (-).

CADÍ ICG SOFTWARE (52): Bartonova (4), Cris García (4), Traoré (13), Covington (10), Parham (15) -cinc inicial- Oravcova (2), De Kleijn (2), Bahí (-) i Niedola (2). PARCIALS: 18-14 / 22-17 / 25-11 / 16-10.

ÀRBITRES: Juan Francisco González Cuervo i Francisco Javier Bravo Logroño.

INCIDÈNCIES: Primer partit corresponent a la semifinal de la Lliga Femenina disputat al pavelló Cerro del Telégrafo de Madrid.