Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 4 de mayo de 2013

Gesta èpica. Amb només set jugadors de la primera plantilla i el vinculat Gerard Sevillano, però amb molt, moltíssim, cor. Cor, entrega, esforç físic i testiculina a dojo. Amb tot això, unit al suport incondicional d'un Barris Nord entregat al seu equip, el Força Lleida Club Esportiu s'ha imposat (72-66) al Palencia Baloncesto en el tercer encontre d'una sèrie apassionant. Tal i com els gladiadors de Joaquín Prado ja havien fet en nombroses ocasions durant la temporada, han colpejat a les adversitats i han tornat a demostrar que s'ha de confiar en ells fins al final. Ni les baixes per lesió de Mangano, Calegari i Feliu ni un desavantatge d'onze punts ha estat suficient per tombar els lleidatans. El visitant Urko Otegui ha estat el més valorat del partit amb un 22 de valoració.

Bandoumel, en un dels partits de Palencia, ha estat determinant (Foto: Morpheus.es)
El Força Lleida començava l'encontre amb males notícies ja que Greg Mangano amb marejos i Dominic Calegari amb una contractura intercostal s'afegien a la ja coneguda baixa de Miquel Feliu. Palencia, al marge de la cistella inicial d'Oriola, començava manant amb un gran encert de Carles Bravo i Janis Porzingis. Un ganxo del letó suposava el 4-11 i Prado es veia obligat a consumir el seu primer temps mort. Les baixes propiciaven que sortís a pista el júnior Gerard Sevillano, format al planter del Joventut de Badalona, ​​quan encara restaven quatre minuts per finalitzar el primer assalt. Sergi Pino ajustava el partit amb un triple (11-13), però els lleidatans es mostraven espessos en atac i en defensa els costava frenar la parella interior del Palencia. Un triple d'Ott liquidava el primer quart amb set punts d'avantatge per a Palencia Baloncesto (13-20).

El segon període tampoc començava bé per als locals, tot i un 2+1 de Sergi Pino. Un triplàs a taula de Porzingis establia el 19-27 abans de la primera esmaixada de la nit d'un Bandoumel que ha hagut de jugar més minuts que mai, i ha acabat sent decisiu. L'esquadra de Natxo Lezcano entrava molt ràpid en bonus i el tècnic va haver de gestionar amb cura les rotacions, però el seu equip no se'n va ressentir i va seguir aturant a un Lleida imprecís en ambdós costats de la pista. Un triple de Quique Garrido va permetre al conjunt morat marxar al descans amb un avantatge de deu punts (25-35).

El Força Lleida només havia anotat 25 punts en la primera meitat i tot feia presagiar que, amb la seva curtíssima rotació, el partit se li podia fer molt llarg. Quique Garrido establia la màxima diferència a favor dels castellans des del perímetre (27-38), però l'afició lleidatana no es rendia i encomanava l'empenta als seus. Pierre Oriola s'entonava i amb sis punts consecutius ajustava el matx. Se li afegia Simeón, amb un triple providencial que aixecava el públic dels seus seients i provocava el temps mort de Lezcano (36-39). El Barris Nord, tot i no presentar una gran entrada, era un clam i Bandoumel contribuïa a la remuntada amb diverses cistelles sota el cèrcol (40-42). Llavors, Pino recuperava una pilota i posava l'empat al marcador amb un dels seus habituals coast to coast. Els palentins estaven tocats i Oriola completava la remuntada amb un 2+1 (45-42). Reaccionaven els de Palència en una fase de partit marcada per l'intercanvi de triples entre Dani Rodríguez i Janis Porzingis (48-48). Endossaven un parcial de 0-7 els foranis, però el Lleida, un cop més, no es rendia i arribava a l'últim quart amb taules a l'electrònic (52-52).

Una tècnica assenyalada a Urko Otegui per desplaçar la pilota permetia al Força Lleida mantenir l'empat en els primers compassos de l'últim quart. Els nervis es notaven en tots dos bàndols, amb errors sota cistella i pèrdues de pilota. Volava Bandoumel per sobre de tothom, per tal d'avançar els homes de negre amb una de les seves descomunals esmaixades i, tot i que els de Prado no aprofitaven una falta antiesportiva al seu favor, Simeón forçava Lezcano a aturar el partit després d'un triple en carrera (61-56). El Barris Nord era una festa i, amb Dani Rodríguez al control d'operacions, els locals aconseguien rendes de nou punts (69-60). Un parell de 2+1 consecutius d'Urko Otegui mantenien amb vida als de Palència, però un triple lateral de James Johnson, desaparegut fins al tram final, feia embogir la graderia (72-66). Restaven només 30 segons i dos tirs lliures fallats per Carles Bravo enterraven les opcions d'un Palencia que haurà de guanyar diumenge per forçar un partit de desempat. El Força Lleida, a un pas de les semifinals.

FORÇA LLEIDA: Johnson (7), Bandoumel (14), Simeón (6), Pino (11), Oriola (17) -cinc inicial- Sutina (0), Rodríguez (17), Sevillano (0).

PALENCIA BALONCESTO: Bravo (12), Otegui (14), Garrido (8), Porzingis (11), Durley (2) -cinc inicial- Ott (7), Forcada (0), Fornas (12).

Parcials: 13-20, 12-15, 27-17, 20-14.