Posted by : Lleida Sports Web miércoles, 10 de abril de 2013

HANDBOL / L'Associació Lleidatana d'Handbol continua líder de la Lliga Catalana malgrat perdre davant el Granollers. Les lleidatanes necessitaven no perdre per més d'un gol i van fer els deures. Tot i que es proclamessin campiones, encara haurien d'afrontar  una eliminatòria a un partit per tal de pujar a Divisió d'Honor Plata.

Vint-i-quatrena jornada de la temporada per l'equip sènior de l'Associació Lleidatana d'Handbol en la Lliga Catalana sènior femenina. L'equip entrenat pel croat Miroslav Vujasinovic, s'enfrontava al que ha estat el rival més potent de la categoria, al qual havia vençut per 37 a 35 a la primera volta al pavelló Onze de Setembre. Ambdòs equips ja tenien assegurats els dos primers llocs de la classificació regular però buscaven assolir el primer lloc per tal de proclamar-se campió de la lliga regular, un títol, més que res, honorífic, ja que no serveix per gaire cosa degut a que el sistema de competició obliga a jugar-se la classificació per la fase d'ascens a la Divisió d'Honor Plata a un sol partit. Tot després d'una temporada quasi perfecta d'ambdós equips.

L'inici del partit va ser molt igualat i les jugadores lleidatanes varen prendre la iniciativa al marcador amb una tancada defensa 6:0, que feia que les les vallesanes no poguessin desenvolupar el seu gran joc. Però a partir del minut 10, les blanquiblaves, liderades per una gran Maria Mora, aconseguien un petit avantatge al marcador al que seguirien parcials d'igualtat fins al final de la primera part.

A la segona part, les lleidatanes van sortir molt fredes. Les noies de Carlos Viver tenien molt ben apresa la lliçó: moviment ràpid de pilota amb continuats cap els extrems i passades al pivot, penetrant continuament la defensa lleidatana que veia, com poc a poc, la renda del Granollers anava augmentant fins assolir el seu nivell més alt, 23 a 18 a falta de 13 minuts per acabar el partit. Les jugadores del Granollers tenien a l'abast el seu objectiu, guanyar l'Associació per més d'un gol per així poder-les avançar a la classificació. Però les blaves, que perseguien el mateix objectiu, no van abaixar els braços en cap moment i van començar a remuntar en el marcador fins el 27 a 26 final.

Amb el temps a zero, el KH7 BM Granollers va tenir una falta al seu favor, però la defensa lleidatana va poder blocar el llançament. En resum, un trepidant partit el viscut al Palau d'Esports de Granollers, que deixava un mal sabor de boca als dos equips: a les lleidatanes pel fet d'haver perdut i a les vallesanes pel fet que tot i guanyar, no poder avançar a l'Associació, al menys de moment.

El dissabte que ve, a les 18 hores, al Pavelló Onze de Setembre, les lleidatanes disputaran un nou partit davant l'Handbol Gavà.