Posted by : Marc Retamero Castelló miércoles, 3 de abril de 2013


Fer un club de nou no assegura l’estabilitat del mateix. El Força Lleida és un clar exemple. El pavelló Barris Nord i l’oficina centra de l’entitat van viure ahir l’enèsim episodi negatiu del bàsquet professional a la ciutat de Lleida. Després de mesos d'impagaments, la plantilla del conjunt lleidatà s’ha plantat. Si no cobren fins a l’últim cèntim dels seus contractes, els jugadors no viatjaran a Ourense, on divendres tenen un partit molt important. Des del club no entenen el canvi d’actitud de la plantilla i la seua postura és clara, els jugadors cobraran si signen els nous contractes.
Els jugadors en la seva roda de premsa (Foto: Marc Retamero)
El problema va començar amb uns impagaments que alguns jugadors, els de les nòmines més altes, arrosseguen des del primer dia. El club va decidir pagar de la seua butxaca 1.000 euros al mes a cada jugador, però, tot i això, molts arrosseguen un dèficit gran. Fa només uns mesos, es va fer públic uns contractes que no es corresponien amb els que havien signat els jugadors. Això va desembocar en un cas de duplicitat de contractes que van provocar la destitució d’Edu Torres com a director esportiu.  Des d’aleshores, l’entitat lleidatana ha treballat per corregit aquesta irregularitat i va plantejar als jugadors una baixada salarial dels anteriors contractes. Un cop cobrades les subvencions de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament, que són les entitats que aporten més diners, el club ha posat sobre la taula uns nous contractes, amb reduccions salarials i amb variables per objectius.


Davant aquesta situació, els jugadors han decidit unir esforços i plantar-se. Ahir es va convocar una roda de premsa al Barris Nord, on van dir, en veu del capità de l’equip, Miki Feliu, que no acceptaven els nous contractes. "Si no ens paguen és perquè no volen. Tenen liquiditat per fer-ho", va assegurar un molest Feliu. A més, l’aler va confirmar la postura del club: “La directiva ens diu que o signem un nou contracte o no cobrem”.  Amb tot, Feliu va reconèixer que “la plantilla s’ha negat a firmar aquests contractes”. Per aquest motiu la plantilla va acordar no viatjar a Ourense si no cobren abans de dijous.

Una hora després va ser el club el que va exposar les sues postures. La junta directiva va comparèixer a l’oficina de l’entitat, encapçalada pel president Fèlix González. González va voler deixar clar els principis del club al juliol, on es va especificar que l’entitat  no podia tenir dèficit i que si aquest es detectava s’intentaria solucionar. El màxim mandatari va afegir que "el projecte no pot tremolar perquè els jugadors volen cobrar contractes que no són bons".  


Segons el president, “la falta de liquiditat no permetia refer els contractes al mes de gener. Els jugadors van dir que quan el club tingués els diners parlarien ". González va continuar explicant que després de rebre els diners de les subvencions “ens hem posat en contacte amb els representants per fer arribar la proposta dels nous contractes”. Fins i tot, el president va reconèixer que “alguns jugadors durant el cap de setmana han acceptat les condicions, molt similars als contractes que defensen i inclús amb més diners en algun d’ells si l’equip entra en play-off”. Per aquest motiu "el club no entén la mesura de força que han pres avui els jugadors donant un ultimàtum al club i refusant els contractes oferts", va lamentar González. Tot i això, l’entitat espera reunir-se un altre com amb els jugadors per “tornar a explicar l’oferta, ja que creiem que no ens hem sabut explicar bé".En aquest sentit, González va finalitzar dient que “si no hi ha acord, el club podria desaparèixer la temporada que ve”.

Ara, les dues parts s’han d’entendre per resoldre la situació. Si el Força Lleida no es presentés a Ourense, el partit es donaria per perdut i, a més, l’equip perdria un punt a la classificació i hauria de pagar una multa. Tot i que la plantilla cobrés i finalitzés aquesta temporada, la viabilitat per afrontar una pròxima, ara mateix, es presenta molt difícil.

Notícia de Moisés Camuñas

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -