Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 6 de abril de 2013

Uns professionals de cap a peus. Amants de la seva professió. Això és el que són els jugadors i tècnics d'un Força Lleida que ha donat a Ourense tota una lliçó de compromís a aquells que en dubtaven. Durant la setmana es va témer per no arribar ni tan sols a disputar el partit. I, tot i que la vaga segueix en peu momentàniament de cara al pròxim encontre, el matx al Pazo Paco Paz l'han disputat. I no només l'han jugat, sinó que l'han guanyat (72-77) i tornen a Lleida amb mig play-off d'ascens a la butxaca.

Bandoumel lluita amb Serrano (Foto: Pablo Ferreiro)
Si la victòria dels deixebles de Prado ja és molt meritòria de per si, encara ho és més si tenim en compte la seva mala posada en escena. A l'Ourense li entrava tot, amb un encert excepcional en el tir exterior. El Força Lleida, en canvi, amb prou feines podia acabar les seves possessions. Un 10-0 desencisador al marcador. O pitjor encara, 12-1 després d'una nova cistella exterior d'un entonat Nick Barbour. No obstant, els visitants estaven més vius del que semblava i de la mà de Calegari i Feliu van igualar el lluminós en un tres i no res a cop de triple (15-15). Barbour continuava el seu recital particular des del perímetre i tornava a avançar els gallecs. L'entrada a pista de Simeón, però, canviaria el ritme dels lleidatans. Calegari ajustava la contesa i, acte seguit, el propi Simeón l'empatava amb una safata sobre la botzina del primer assalt (24-24).

Podia semblar que el Força Lleida ja havia fet el més difícil, i més quan una de les habituals esmaixades de Bandoumel capgirava el partit (24-26). No pas, doncs Múgica dinamitava l'enfrontament amb un gran encert en els tirs de tres punts. La defensa lleidatana no era tan sòlida com en altres ocasions i l'equip de Rafa Sanz trobava constantment forats per fer-li mal. L'avantatge local arribaria a ser de nou punts (41-32), que al descans quedarien mínimament retallats gràcies a encerts aïllats de Sergi Pino i Pierre Oriola (43-36).

La primera meitat no s'havia disputat amb el rigor defensiu que més interessa al conjunt de Joaquín Prado. Ni faltes, ni pràcticament temps morts. S'havia de canviar la dinàmica i així va ser (10-13 de parcial al tercer quart). La consistència d'un Oriola superior als seus adversaris sota el cèrcol era un argument de pes per als catalans que, després d'una cistella de Pino, es situaven a només un punt de l'Ourense (47-46). Barbour, qui sinó?, responia amb dos triples que en una altra ocasió haurien estat letals per a la moral lleidatana. Aquest cop no, doncs els jugadors del Força Lleida tenien més ganes que mai de reivindicar-se, de demostrar que allò pel que lluiten fora de la pista no està renyit amb allò pel que ho fan dins. Un 2+1 de Mangano contribuía a arribar a l'últim període amb vida (53-49).

L'últim quart seria el millor, amb diferència, del Força Lleida en el partit. Calegari i Múgica, molt encertats, rivalitzaven a set metres de l'anella. Els catalans feien la goma però eren incapaços de donar el cop definitiu (61-57). Quatre punts consecutius del capità Miquel Feliu empataven el matx, però Rai López tornava a donar el comandament als del Pazo Paco Paz amb un triple (64-61). Un altre triple, aquest cop de Sergi Pino, empatava novament el matx a només tres minuts del final. La pilota li cremava a un Ourense inmers en la lluita pel descens i que ja va viure una derrota de similars característiques en l'anterior jornada davant el Melilla. En posar-se per davant el Lleida, 68-69 després d'un triple de Dominic Calegari, se li van acabar per complet les idees i el playmaker Ashton Gibbs no els va saber reconduïr. Un 2+1 de Pierre Oriola i la seguretat en els tirs lliures de Dani Rodríguez van certificar una victòria (72-77) que assegura la permanència esportiva a l'Adecco Oro, al mateix temps que apropa la participació en les eliminatòries d'ascens. En un clima tèrbol i convuls, a finals d'una setmana en què s'ha parlat de tot menys de bàsquet, no està gens malament, oi? Uns professionals de cap a peus.

CLUB OURENSE BALONCESTO: Kedzo (5), Gibbs (10), Barbour (17), Sànchez (3), Ogide (6) -cinc inicial- Mena (0), López (5), Serrano (4), González (6), Múgica (16), Movilla (0).

FORÇA LLEIDA: Johnson (4), Rodríguez (10), Oriola (10), Mangano (9), Feliu (9) -cinc inicial- Bandoumel (4), Simeón (4), Pino (13), Calegari (14).

Parcials: 24-24, 19-12, 10-13, 19-28.