Posted by : Marc Retamero Castelló miércoles, 26 de septiembre de 2012

El Força Lleida Club Esportiu no ha pogut superar en la primera semifinal de la Lliga Catalana a un Barcelona Regal que ha fet bons tots els pronòstics que el situaven com a clar guanyador. Tot i el resultat (80-60), ja de per si molt meritori, els nois de Joaquín Prado han ofert una excel.lent imatge i fins i tot han dominat el marcador en els primers minuts. Temps ara per treballar en què les bones sensacions que desprèn l'equip cristal.litzin en un triomf en la primera jornada lliguera.

Jasikevicius no pot desfer-se de la defensa de Simeón (Foto: J. Enjuanes)


Ambdós equips començaven el partit transformant els seus primers atacs en cistelles mitjançant Ante Tomic i José Simeón, respectivament. Tot i el mal auguri que suposava la segona falta personal de James Johnson al tercer minut de partit, el Força Lleida es mostrava més concentrat i aconseguia marcar el ritme del partit. Un 2+1 de Pierre Oriola, en el dia del seu vintè aniversari, situava el 4-8 al lluminós, sorprenent el poquíssim públic que s'apropà a l'Olímpic de Badalona. Malgrat entrar molt aviat en bonus, els lleidatans mantenien l'avantatge de quatre punts gràcies a un triple de Calegari a pocs minuts de la conclusió del primer assalt. Desencert, pèrdues de pilota i atacs llargs caracteritzaven l'encontre, fins que un 2+1 del bestial Nathan Jawai situava les taules a l'electrònic (13-13). Amb aquest mateix panorama s'arribaria al segon quart, després d'un intercanvi d'esmaixades entre el propi Jawai i Djim Bandoumel (17-17).

Un 2+1 de Marcelinho en una jugada rigorosíssima donava ales al Barcelona Regal (22-17), obligat a superar a un equip de categoría inferior. No obstant, els lleidatans no defallien i de la mà del tàndem Feliu-Pino tornaven a ajustar els guarismes (24-23). Jawai, però, era imparable sota el cèrcol i el seu domini començava a decantar el resultat. Una sèrie de decisions arbitrals protestades per Joaquín Prado, unides a una cistella de Tomic, duien el tècnic d'Oviedo a sol.licitar un temps mort (30-23). La maquinària blaugrana, tot i que de manera molt intermitent, ja funcionava i Abrines ho certificava amb un triple que atorgava als seus una nova màxima renda (35-24). La diferència al descans encara seria una mica superior (38-24), després d'un triple de Jasikevicius sobre la botzina del període que culminava un parcial de 14-1.

Alex Thompson, sempre lluitador, trobava el fruït al seu esforç amb un triple a continuació d'atrapar un parell de rebots ofensius. Aquesta jugada, no obstant, no era més que l'excepció que confirma la regla en una fase del matx en què els lleidatans es mostraven molt espessos en atac. Defensivament, en canvi, aconseguien mantenir a ratlla als exteriors del Barça, malgrat que això comportés carregar-se de faltes personals i entrar de nou molt aviat en bonus. Aquesta circumstància afavoria als de Xavi Pascual i la gran diferència de nivell existent entre els dos adversaris anava mostrant-se poc a poc al marcador, sense que un triple de Feliu ni un 2+1 de Juampi Sutina poguéssin impedir-ho. Un tir de cinc metres executat per Dani Rodríguez tancava el tercer quart (61-44).

La semifinal estava pràcticament sentenciada però el Força Lleida encara tenia molta feina a realitzar si volia endur-se un resultat digne de l'Olímpic de Badalona. Així doncs, els deixebles de Prado van seguir jugant fins al final amb la màxima il.lusió, tot i l'aplastant superioritat dels pivots blaugrana. Bones accions de Simeón i Bandoumel (64-48) provocaven que Pascual, que no volia endur-se cap ensurt després de la desfeta patida a la Supercopa d'Espanya, aturés el partit amb un temps mort. Llavors, el jove Álex Abrines va castigar el Lleida amb dos triples seguits que van forçar un nou temps mort, tot i que en aquesta ocasió demanat per Prado. El conjunt de Barcelona va arribar a establir un nou màxim avantatge gràcies a un 2+1 del croat Ante Tomic (78-53), però els de blanc no es van arronsar i van maquillar mínimament el marcador amb un triple de Thompson i una esmaixada d'Oriola (80-60). Cal destacar, a més, que Marc Rubín De Celis i Gerard Sevillano, vinculat enguany al CB Pardinyes, van poder gaudir de minuts i sentir-se partícips en una data tan especial per al bàsquet lleidatà. Mentre el Barcelona Regal prepara la final de la Lliga Catalana (21:00) contra el Fiatc Joventut (s'imposà a l'Assignia Manresa per 88-80 en la segona semifinal), el Lleida ja pensa en el seu debut a la lliga contra el Ford Burgos.

BARCELONA REGAL: Sada (1), Jasikevicius (8), Wallace (2), Mickeal (12), Tomic (14) -cinc inicial- Huertas (3), Abrines (14), Todorovic (5), Ingles (2), Rabaseda (3), Lorbek (2), Jawai (14).

FORÇA LLEIDA: Johnson (5), Simeón (4), Oriola (6), Calegari (6), Feliu (9) -cinc inicial- Rubín De Celis (0), Sutina (2), Bandoumel (6), Rodríguez (6), Pino (4), Thompson (12), Sevillano (0).

Parcials: 17-17, 21-7, 23-20, 19-16.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -