Posted by : Marc Retamero Castelló martes, 25 de septiembre de 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha perdut per 65-93 el seu penúltim test de pretemporada davant l'Unicaja de Málaga, un conjunt que enguany tornarà a compaginar ACB i Eurolliga, les màximes competicions a nivell estatal i continental. El resultat no reflecteix el que s'ha vist al Pavelló Municipal de Torrefarrera, doncs els de Joaquín Prado han ofert una gran imatge plantant molta cara a un equip andalús que al descans tan sols vencia per dos punts. La diferència de nivell físic s'ha fet palesa a l'últim quart i els deixebles de Repesa ho han aprofitat per fer sang dels lleidatans.

Félix González ha aprofitat el partit per signar el llibre d'honor de l'Ajuntament de Torrefarrera

L'Unicaja de Málaga afrontava el seu últim amistós de pretemporada abans de debutar a la lliga el proper diumenge contra el Real Madrid i, per tant, era conscient de la importància d'obtindre un bon resultat en aquest matx. Els interiors Fran Vázquez i Luka Zoric lideraven l'ofensiva dels malaguenys, que ben aviat establien un clar 0-8 al lluminós de Torrefarrera. Al Lleida li costava Déu i ajuda trobar el camí de l'anella, però el panorama va canviar quan, per fí, Miquel Feliu va anotar la primera cistella del seu equip al tercer minut de partit. Els deixebles de Joaquín Prado van guanyar confiança i van tornar als visitants el parcial de 8-0 gràcies a un triple d'Oriola i una cistella de Thompson sota el cèrcol. Calegari, acte seguit de trepitjar el parquet per primera vegada, es sumava a la festa amb un triple i una esmaixada posterior que forçaven un temps mort de Jasmin Repesa (15-12). L'esbroncada del tècnic croat va fer efecte en els seus jugadors, que van incrementar el nivell defensiu i se'n van anar al primer descans amb un mínim avantatge (17-18).

Bons minuts del nord-americà James Gist i el serbi Kosta Perovic augmentaven la renda de l'Unicaja i Joaquín Prado, després del primer triple d'Earl Calloway, es veia obligat a sol.licitar un temps mort (19-28). Cinc punts consecutius de Sergi Pino tornaven a posar el Força Lleida de ple en el partit i el públic que omplia a vessar el Pavelló de Torrefarrera s'ho passava d'allò més bé. Un tir de tres punts transformat per José Simeón ajustava encara més els guarismes, tot i que els foranis seguien dominant a partir de la seva evident superioritat interior. Un estratosfèric alley-hoop entre Miquel Feliu i Djim Bandoumel dinamitava el partit i Johnson, erràtic fins aleshores, anotava un triple que posava encara més emoció a l'encontre just abans del descans (38-40).

L'equip malagueny iniciava el tercer assalt amb la lliçó ben apresa i recuperava part de la renda perduda amb cinc punts seguits de Krunoslav Simon. Un inspirat Sergi Pino responia desde l'exterior, però Gist no volia ser menys i encistellava un tir de set metres. Bandoumel esmaixava el cèrcol visitant per tercera vegada, però Gist novament no volia ser menys i a continuació exhibia un alley-hoop. Enmig d'un cúmul de decisions arbitrals protestades per l'afició lleidatana, els andalusos aconseguien noves màximes rendes de la mà de Luka Zoric (50-59). No obstant, Calegari mostrava el seu bon canell amb un triple "marca de la casa" que permetia als de Prado seguir de prop el rival. Quan encara restava minut i mig per arribar al quart definitiu, Juampi Sutina era expulsat al cometre la seva cinquena personal, de manera que Pino es veia forçat a exercir funcions d'escorta. Calloway tancava el tercer període amb una penetració (58-67) que seria preludi del que vindria a continuació.

I es que el base nord-americà de l'Unicaja començava l'últim quart en estat de gràcia i deixava el partit vist per sentència. Tres triples seus gairebé consecutius llençaven per terra la bona feina feta pels lleidatans fins aleshores i els deixebles de Repesa obtenien una renda de diset punts en menys de quatre minuts (61-78). L'expulsió de James Gist no va impedir a l'Unicaja fer sang d'un rival esgotat i les diferències van anar creixent progressivament de la mà de Vázquez i Simon. El Força Lleida només va poder anotar set punts en aquest parcial i el marcador es va tancar amb un definitiu 65-93 que, si bé no fa justícia al que s'ha vist sobre el parquet del Pavelló de Torrefarrera, és totalment anecdòtic.

FORÇA LLEIDA: Sutina (0), Rodríguez (0), Oriola (3), Thompson (4), Feliu (7) -cinc inicial- Johnson (9), Bandoumel (12), Sevillano (0), Simeón (3), Pino (15), Calegari (12), Vallés (0).

UNICAJA MÁLAGA: Urtasun (7), Calloway (17), Vázquez (13), Zoric (13), Dragic (4) -cinc inicial- Simon (12), Williams (6), Lima (1), Todorovic (0), Perovic (5), Gist (15).

Parcials: 17-18, 21-22, 20-27, 7-26.

Sense gairebé temps per recuperar el desgast físic, el Força Lleida afronta avui a Badalona (19:00) una nova prova de foc. Ni més ni menys que contra el primer equip del Barcelona Regal, actual campió de la Liga Endesa ACB. I aquest cop es tracta d'un partit oficial, doncs és la primera semifinal de la Lliga Catalana ACB, a la que els lleidatans han accedit en qualitat de campions de Catalunya en categoría LEB. Tenir opcions d'arribar a la final sembla una quimera utòpica, però somiar és gratis, oi?

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -