Posted by : Lleida Sports Web miércoles, 22 de agosto de 2012

El Parc Científic serà l’escenari el proper dia 25 d'agost de la sortida de la 8a etapa, que transcorrerà des de Lleida fins a Andorra. 
Imatge del recorregut que tindrà l'etapa per Lleida (Foto: La Paeria)
Lleida està ultimant els preparatius per donar el tret de sortida el proper dissabte dia 25 d'agost a la vuitena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya 2012, un tram que comença a Lleida i finalitza a Andorra-Collada de la Gallina, convertint-se així en la tercera etapa de muntanya de la competició. El Parc Científic de Gardeny serà l’escenari de la sortida, en un recorregut que passarà per Cos i Gayón, Avinguda de Madrid, Plaça Espanya, Pont Universitat, Avinguda Estudi General, Ll-11, Avinguda Victoriano Muñoz, el Pont de Príncep de Viana, el carrer Príncep Viana, l’Avinguda Prat de la Riba, i la Carretera de Corbins, des d’on els corredors emprendran camí cap a Andorra. 

El pas de la Vuelta Ciclista a Espanya suposa una gran projecció nacional i internacional de la ciutat, on destaca la repercussió econòmica, especialment des del punt de vista de l’ocupació hotelera i la restauració. En aquest sentit, es calcula que el pas de la Vuelta per Lleida suposarà 1.200 pernoctacions i una repercussió econòmica de 210.000 euros a la ciutat. Aquest esdeveniment esportiu no tindrà cost per l’Ajuntament, més que el suport logístic i la seguretat durant la cursa. Des de Turisme de Lleida i el conjunt de la Paeria es seguirà treballant per portar esdeveniments esportius que beneficien al sector de la hoteleria i el turisme de la ciutat. 

En aquesta ocasió, els participants hauran de superar 174 quilòmetres per arribar al final d’etapa en un port inèdit, la Collada de la Gallina, a Andorra. Els últims quilòmetres seran molt durs i gairebé s’enllaçaran amb un port de segona categoria, l’alt de la Comella, i el port final de primera categoria. La Collada de la Gallina té més de set quilòmetres dels quals els quatre últims superen una mitjana del 9% de desnivell. Es tracta d’un final d’etapa molt tècnic, tant per la pujada com per la baixada de la Comella, amb sèries de revolts i grans desnivells. 

Lleida torna a ser l’escenari d’una etapa de la Vuelta després que l’any 2010 fos la seu de l’arriba de l’etapa Andorra-Lleida. La ciutat ja ha estat sortida d’una etapa de la Vuelta en 15 ocasions, l’última va ser l’any 1993 en la 48ena edició de la competició ciclista. La Vuelta constitueix una de les cites anuals amb el ciclisme d’alt nivell per excel·lència, i en aquesta edició participen 22 equips amb corredors provinents de diferents països del món. Alberto Contador, Purito Rodríguez, Joaquim Rodriguez i John Degenkolb són alguns dels ciclistes que passaran per Lleida. 

La Vuelta va arrencar a Pamplona el passat 18 d’agost i tindrà lloc fins al diumenge 9 de setembre de 2012, i compta amb 21 etapes, amb un recorregut total de prop de 3.300 quilòmetres. En total hi ha 6 etapes planes, 13 etapes de mitja i alta muntanya, 1 etapa de contrarellotge per equips i 1 etapa de contrarellotge individual.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -