Posted by : Lleida Sports Web miércoles, 22 de agosto de 2012

El pivot nord-americà, de 26 anys, va fer bons promitjos la temporada passada amb l’Aurteneche Maquinaria de la Lliga Adecco Plata. 
Imatge del nou jugador del Foça Lleida (Foto: Araberri Basket Club)
El Força Lleida Club Esportiu ha confirmat que Alex Thompson serà la cinquena incorporació de l’equip. El pivot nord-americà va disputar l’Adecco Plata la temporada passada amb l’Aurteneche Maquinaria. Thompson, es converteix d’aquesta manera en el primer jugador extracomunitari que Edu Torres i Joaquín Prado porten al nou club. A més, també és el primer jugador que no ha sortit en cap quiniela de possibles fitxatges. 

Alex Charles Thompson va néixer a Ames (Estats Units) l'11 de novembre del 1985. El nou pivot del Força Lleida té 26 anys, al novembre en complirà 27, i mesura 2,06 metres. La seva formació com a jugador la va fer als Estats Units. La seva primera experiència professional va ser a la Universitat d’Iowa (NCAA), on va jugar quatre anys. 

L’estiu del 2010, Thompson va sortir del seu país per aterrar a Europa, ja que s’adapta més al seu estil de joc. La seva primera experiència va ser en el Lausanne de la Primera Divisió de la Lliga Suïssa. En aquella temporada, Thompson va destacar en la defensa i va mostrar el seu poder rebotejador. La següent campanya la va disputar amb el Starwings, també de la Lliga suïssa. El jugador nord-americà va mantenir el seu nivell defensiu, i a més, va anotar 10.6 punts per partit. 

Els seus bons números a Suïssa li van permetre fer el salt l’any passat a la Lliga espanyola. L’Aurteneche Maquinaria, equip de Vitòria, el va incorporar per afrontar la seva primera campanya a l’Adecco Plata. El pivot, de 26 anys, va fer un promig de 10.2 punts, 8.2 rebots, 1 assistència, 1.2 taps i 13.2 punts de valoració en una mitjana de 28 minuts per partit, sumant Lliga Regular, Play-off d’ascens i Copa, trofeu que va guanyar amb el seu equip. En aquella final de Copa davant del River Andorra, Thompson va anotar 8 punts, va capturar 14 rebots, sis ofensius, va fer 1 tap i va repartir 1 assistència, per a un total de 20 punts en valoració. 

Enguany, Thompson, puja una categoria per jugar al Força Lleida. Els seus números al començament de la seva carrera el definien com un jugador per defensar, però amb el pas dels anys, també a guanyat capacitat anotadora. El seu estil europeu, amb un joc basat en el treball i la constància entren en els esquemes del nou projecte lleidatà. El nord-americà és la segona peça interior de l'equip de Joaquín Prado, després de l'arribada de l'ala pivot Dominic Calegari.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -