Posted by : Marc Retamero Castelló miércoles, 8 de mayo de 2013

Fins aquí s'ha arribat. El Força Lleida Club Esportiu ha perdut el cinquè i definitiu partit a Palencia (82-71) i finalitza la primera temporada de la seva història. Els deixebles de Joaquín Prado, després d'una campanya molt dura en tots els àmbits, han caigut amb el cap ben alt, venent molt cara la seva pell tot i les baixes que han patit. Mangano no ha pogut participar tampoc en aquest encontre i Calegari ha recaigut de les seves molèsties. Massa handicaps per un conjunt que no ha fet una bona primera meitat, però s'ha buidat en la segona per intentar fer realitat l'impossible. És temps de reflexió i de consolidar als despatxos el projecte que han començat a fonamentar un conjunt de gladiadors que no s'oblidaran a la capital del Segrià.


Forcada penetra amb decisió (Foto: "Diario Palentino")
El partit començava amb una recuperació de Dani Rodríguez que permetia situar el 0-2 i amb un posterior triple de Calegari que convidava a l'optimisme (1-5). No obstant, ben aviat empataven Bravo i Porzingis des del perímetre (7-7) i els locals començaven a fer valer el factor pista. Bandoumel assumia protagonisme al pal baix, però Otegui, el líder dels palentins, replicava amb un 2+1 que donava el comandament del partit als locals. Ja no el deixarien escapar. El Força Lleida s'encallava en atac i es mostrava tou en defensa. Ni un temps mort de Prado podia canviar la dinàmica, just abans que Chris Mortellaro pogués debutar en la sèrie després de la seva lesió de llarga durada. Al final del primer assalt, els de Natxo Lezcano ja havien fet un gran pas cap a les semifinals (22-13).

Els problemes creixien per al Força Lleida, doncs Dominic Calegari s'havia ressentit de les seves molèsties a les acaballes del primer quart i ja no podria tornar a participar en l'encontre. Joaquín Prado es quedava sense rotacions en el joc interior i els seus únics supervivents, Pierre Oriola i Djim Bandoumel, no es mostraven prou resolutius davant els pivots rivals. El conjunt castellà, sense exhibir un gran encert, dominava per un contundent 30-15 i el tècnic asturià del Lleida aturava el matx de nou. Reaccionaven els seus alumnes amb un parcial de 0-5, culminat per una esmaixada de Bandoumel, i aquest cop era Lezcano qui solicitava un temps mort. Suficient per tallar l'envestida visitant, però no per trencar el partit abans del descans (38-28).

Un triple de Durley inaugurava la segona meitat, però el Força Lleida demostrava que havia tornat dels vestidors amb la consigna de no rendir-se passés el que passés. Superant adversitat rere adversitat. Així, Sergi Pino reduïa el desavantatge fins als vuit punts (41-33) amb un 2+1, tot i que el Palencia tornava a engreixar la seva renda gràcies a l'evident superioritat en el joc interior (Sutina o el propi Pino ocupaven la posició de "4"). Dani Rodríguez es posava l'equip a l'esquena a cop de triples, però els encerts del base barceloní sempre trobaven resposta en un Alfredo Ott que trencava la defensa zonal del Lleida. Un 2+1 de Forcada (59-45) semblava que podria trencar el partit, però amb més cor que cap els de Joaquín Prado no donaven el seu braç a tórcer. Així, s'arribava al darrer període amb un resultat de 63-52, que hauria pogut ser encara més ajustat si Sergi Pino s'hagués mostrat mínimament encertat en els tirs de tres punts.

Un triple de Simeón situava el Força Lleida a vuit punts i mantenia l'esperança a la banqueta catalana, malgrat comptar tan sols amb set jugadors del primer equip, i tots ells extremadament fatigats. Una esmaixada de Porzingis semblava novament definitiva en el desenvolupament del matx, doncs els de Lezcano tornaven a manar per tretze punts a cinc minuts de la botzina final. Res d'això. Els de Joaquín Prado, disposats a morir amb les botes cordades, pressionaven a pista contrària amb quatre jugadors petits i recuperaven pilotes que aprofitaven Johnson i Simeón per reduir lleugerament les distàncies. Un triple d'aquest últim encenia les alarmes al Pabellón Marta Domínguez (75-68), quan restaven encara dos minuts. No obstant, Urko Otegui i Alfredo Ott no es deixarien sorprendre i seria l'afició local la que podria celebrar l'accés a semifinals després d'una eliminatòria tan llarga com intensa (82-71). El públic palentí, però, que n'entèn i molt de bàsquet, acomiadava l'equip lleidatà amb una forta ovació que feia justícia al treball d'un grup humà impecable dins i fora de la pista. Un EQUIP en majúscules que ha deixat petjada al Barris Nord. Se'n poden anar tranquils de vacances; han donat tot el que tenien.

PALENCIA BALONCESTO: Bravo (5), Otegui (17), Garrido (2), Fornas (16), Porzingis (10) -cinc inicial- Mortellaro (2), González (0), Ott (14), Forcada (7), Martínez (0), Durley (11).

FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: Johnson (10), Rodríguez (18), Pino (8), Oriola (12), Calegari (3) -cinc inicial- Sutina (2), Bandoumel (8), Simeón (10), Sevillano (0).

Parcials: 22-13, 16-15, 25-24, 19-19.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -