Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 20 de abril de 2013

El Força Lleida Club Esportiu no ha pogut culminar la fase regular amb una victòria davant la seva afició, doncs ha caigut (68-75) davant un Leyma Natura que es jugava la classificació per a les eliminatòries d'ascens. La derrota, a més, surt molt cara als de Joaquín Prado ja que perden al seu capità, Miquel Feliu, per una inoportuna luxació a l'espatlla. El rival al play-off dels lleidatans serà Palencia Baloncesto, mentre que els corunyesos s'enfrontaran a tot un River Andorra.

Kale, ex del Lleida Basquetbol, ha estat el millor del partit (Foto: Enjuanes&Giné)
El conjunt d'Antonio Herrera iniciava el partit més concentrat, conscient del que es jugava, i establia el 0-4 en els primers dos minuts. Un triple de Zengotitabengoa incrementava la renda visitant fins al 2-7, abans de la reacció local. Un triple de Sergi Pino en una gran jugada col·lectiva del Lleida i una cistella interior d'Oriola empataven el duel, donant pas a una fase d'intercanvi de triples. Hernández-Sonseca, sortint des de la banqueta, donava mostres de la seva qualitat i aconseguia quatre punts consecutius que mantenien al Coruña per sobre en el marcador. L'aparició de Mangano permetia als de Joaquín Prado revertir la situació i arribar al final del primer assalt amb empat (18-18).

Una cistella de Simeón i un triple de Miquel Feliu donaven al Força Lleida un avantatge de cinc punts (23-18). Al triple del capità lleidatà se li sumava un altre de Calegari (26-18), que forçava el temps mort d'Antonio Herrera. Reaccionava el Leyma Natura després de l'aturada, de la mà de Jonathan Kale, ex del Lleida Basquetbol. L'ivorià, el millor del partit, propiciava un nou temps mort, encara que aquesta vegada de Prado (28-26). Zengotitabengoa se li unia per empatar el matx, encara que llavors apareixia Pino per tornar a decantar la balança en favor dels catalans. Un parell de 2+1 de l'aler establien el 37-30 al marcador. Els gallecs van tornar a retallar diferències, però era un gran triple de James Johnson sobre la botzina el que tancava el segon quart (42-37).

Es va reprendre el partit amb imprecisions en tots dos bàndols i un joc bastant embolicat. Un 2+1 de Pierre Oriola donava al Força Lleida el seu màxim avantatge (47-37), però els locals van entrar en uns minuts de tedi que no el van beneficiar en absolut. Xavi López i Jonathan Kale acostaven el conjunt gallec al somni del play-off i un triple d'Ángel Hernández rubricava que estaven de ple en el partit (51-48). No va acabar aquí el parcial visitant. Cinc punts consecutius d'Almazán, penetració i triple, avançaven als corunyesos (51-53). Un triple de Simeón trencava la mala ratxa lleidatana, però Zengotitabengoa no va desaprofitar una badada defensiva de Johnson per establir el 54-57 sobre la botzina del tercer període.

Dani Rodríguez es posava al seu equip a l'esquena i retallava gran part del desavantatge que va arribar a tenir el Força Lleida a la seva motxilla. Kale, en el bàndol contrari, no cedia i amb espectaculars esmaixades mantenia el Leyma Natura Corunya per davant en l'electrònic. Un triple de Rodríguez, el millor dels de negre, suposava el 63-65 i despertava a un Barris Nord disposat a donar-li l'últim alè al seu equip. Van tenir amb 68-69 diverses ocasions els de Joaquín Prado per remuntar el partit, però a un minut del final va arribar el gran cop de la nit. Miquel Feliu es va lesionar l'espatlla en una mala caiguda, patint una lesió que pot minvar molt les opcions del club del Segrià en la seva eliminatòria de quarts contra el Palència. El cop anímic va augmentar amb un error en el rebot defensiu que va regalar dos tirs lliures a un Suka-Umu que no va perdonar a 20 segons del final (68-71). Pino es va jugar un triple per empatar que no va entrar i Zengotitabengoa va afegir quatre punts més al lluminós que van fer esclatar l'eufòria entre l'expedició gallega (68-75). Els d'Antonio Herrera s'havien classificat per al play-off i els lleidatans serien setens, després d'un triomf agònic del Cáceres a Alacant.


FORÇA LLEIDA: Rodríguez (20), Pino (10), Oriola (9), Calegari (5), Feliu (6) -cinc inicial- Johnson (3), Bandoumel (2), Simeón (9), Mangano (4).

LEYMA NATURA CORUÑA: Johnson (5), Kale (23), Zengotitabengoa (15), López (5), Almazán (9) -cinc inicial- Lázaro (2), Hernández (8), Román (0), Hernández-Sonseca (6), Suka-Umu (2).

Parcials: 18-18, 24-19, 12-20, 14-18.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -