Posted by : Marc Retamero Castelló domingo, 16 de septiembre de 2012

El Força Lleida Club Esportiu s'ha imposat amb facilitat al CB Prat-Joventut (79-58) en la primera semifinal de la XIII Lliga Catalana LEB. Així doncs, l'equip que dirigeix Joaquín Prado s'ha classificat per la final d'aquest matí (12:00) que l'enfrontarà al filial del Barcelona Regal que ha tombat en la seva semifinal al River Andorra (64-65). Independentment del resultat de la final, els deixebles de Joaquín Prado disputaràn la Lliga Catalana ACB contra el primer equip del FC Barcelona ja que els de Borja Comenge no hi poden participar al tractar-se d'un filial del mateix club.


Johnson anota un triple sobre la botzina del tercer quart (Foto: Javi Enjuanes)

El Força Lleida ha sortit a la pista del Barris Nord disposat a endur-se el partit per la vía ràpida i ben aviat ha obtingut rendes considerables. Un encertadíssim Dominic Calegari, amb vuit punts en els primers cinc minuts del matx, lideraba el recital ofensiu dels locals davant un rival molt tendre. La diferència ja era de deu punts (12-2) després d'una bona jugada al contraatac d'Alex Thompson i encara s'incrementaria més d'ençà de l'aparició de Pierre Oriola (19-4). Roger Vilanova millorava el joc ofensiu dels nois de Carles Durán, però els punts del base eren insuficients per plantar cara a un Lleida que tancava el primer assalt amb un triple de Feliu (25-11).

El conjunt lleidatà no començava gaire inspirat el segon periode i els del Llobregat ho aprofitaven per endossar un parcial de 0-5, culminat amb un triplàs a taula del finlandès Joonas Cavén. No obstant, Feliu posava la rèplica a continuació i Calegari, també desde el perímetre, recuperava per als seus la renda de catorze punts (30-16). El Força Lleida, superior en tots els aspectes del joc, s'encomanava a l'encert de Dani Rodríguez i Miquel Feliu per arribar al descans amb el partit pràcticament resolt. Una cistella d'aquest darrer sobre la botzina del segon quart suposava el 45-28.

Quatre punts consecutius de Gerbert Martí retallaven l'avantatge local en els primers compassos del tercer període, però el Força Lleida es posava les piles i no trigava en aconseguir una màxima renda de vint punts (52-32) gràcies a l'efectivitat de Feliu, Calegari i Johnson. Una espectacul.lar esmaixada de Feliu provocava que el poc públic que s'ha apropat al Barris Nord s'aixequés dels seus seients. No obstant, després d'aquesta estratosfèrica acció el conjunt negre disminuïa el seu nivell d'intensitat i el Prat-Joventut ho aprofitava per clavar un parcial de 0-7 (54-41). Joaquín Prado demanava un temps mort per esperonar de nou els seus deixebles i aquests responien recuperant un marge favorable de diset punts. El quart finalitzava amb un intercanvi de triples entre el visitant Roger Vilanova i el local James Johnson (61-44).

L'últim assalt no tindria gaire història. Els joves jugadors del CB Prat, vinculat del Fiatc Joventut, van baixar els braços i el Força Lleida va incrementar encara més el seu triomf amb un contundent parcial de 12-0. James Johnson, ben acompanyat per un Calegari endolladíssim, dinamitava l'encontre desde la línia de tres i duïa els de Prado fins a un aclaparador 75-48. Prado va donar minuts als dos júniors convocats, Jaume Vallés i Roger Lliteras, que van tenir l'oportunitat d'estrenar-se amb el primer equip en partit oficial. Ambdós van disposar de tirs lliures per anar-se'n a casa amb algún punt anotat, pero van ser incapaços de transformar-los. Finalment, 79-58 i a pensar ja en la final d'aquest matí (12:00) enfront el Barça Regal "B" en la que el Força Lleida es juga obtenir el primer títol de la seva curta història. Tant aquest partit com la final de consolació (10:15) es podràn seguir en directe per Pasión Deportiva Radio.

FORÇA LLEIDA: Johnson (15), Simeón (1), Pino (5), Thompson (5), Calegari (20) -cinco inicial- Lliteras (0), Sutina (5), Bandoumel (2), Rodríguez (7), Oriola (6), Vallés (0), Feliu (13).

CB PRAT-JOVENTUT: Homs (8), Bassas (6), Aboubacar (2), Martí (10), Ros (8) -cinco inicial- Vilanova (9), Suárez (2), Raya (2), Vives (6), Caven (5).

Parcials: 25-11, 20-17, 16-16, 18-14.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -