Posted by : Lleida Sports Web domingo, 26 de agosto de 2012

El pivot targarí jugarà una campanya a la Terra Ferma cedit per l’Asigna Manresa. Amb els 10 jugadors de l’equip, la mitjana d’edat és de 24 anys. 
Imatge de Pierre Oriola
El Força Lleida Club Esportiu ja té tancada la seva plantilla de cara a la temporada 2012/2013. El nou projecte lleidatà ha confirmat que Pierre Oriola serà l’últim jugador en arribar al Barris Nord. Amb aquesta incorporació, el projecte lleidatà ha tancat una plantilla competitiva en una mica més d’una setmana. A més, són un conjunt de jugadors joves. La suma de totes les edats dóna una mitjana de 24 anys, essent Dani Rodríguez i Miki Feliu els més grans de l’equip amb 28 i 27 anys, respectivament. 

Pierre David Oriola Garriga és un pivot de 2,06 metres d’alçada que va néixer a Tàrrega el 25 de setembre del 1992. L’últim jugador en arribar al Força Lleida va començar la seva trajectòria esportiva en les categories inferiors del CN Tàrrega. La temporada 2008-2009 va arribar al Plus Pujol Lleida, en categoria Junior. En aquell curs va poder debutar amb el primer equip en un partit de la Lliga Adecco Or. La seva gran progressió no va passar desapercebuda. La campanya següent, el Manresa el va incorporar a la seva base. Va compaginar el junior amb el primer equip i va debutar a l’ACB, amb el Suzuki Manresa, amb tan sols 17 anys. 

La temporada 2010-2011 va militar en el vinculat del conjunt manresà a la lliga EBA, el CE Sant Nicolau. Tot i això, va continuar entrenant amb el primer equip, amb el qual va arribar a disputar 19 partits a l’ACB. El curs passat va estar tot l’any a la primera plantilla de l’Asigna Manresa. Sota les ordres del també targarí Jaume Ponsarnau, va fer un promig d’1.1 punts i 0.6 rebots en 29 partits. 

El jove pivot lleidatà també destaca per haver jugat amb la selecció espanyola en categories inferiors. En 2010 va participar a l'Eurobasket Sub-18 de Vilnius i aquest estiu ha disputat l'Eurobasket Sub-20 a Eslovènia, amb l’obtenció de la medalla de bonze. 

Amb aquesta última incorporació el Força Lleida podria començar demà, si Joaquín Prado ho creu oportú, la pretemporada. Demà, l’entitat presentarà al mateix Oriola i a Juanpi Sutina a partir de les 16:30, a l’oficina del club situada al carrer Irene Solsona número 5. A les 17:00, els jugadors estatals estan cridats per anar al Barris Nord. 

El projecte lleidatà comptarà amb una de les plantilles més joves de la categoria, amb una mitjana de 24 anys. Dani Rodríguez, el més gran amb 28 anys, formarà parella amb Simeón (21) a la posició de base. Els exteriors seran James Johnson (22), Juampi Sutina (22), Miquel Feliu (27) i Sergi Pino (25). Els interiors seran Dominic Calegari (25), Djim Bandoumel (25), Alex Thompson (26) i Pierre Oriola (19). A més, el Força Lleida pujarà a entrenar amb la primera plantilla a dos juniors. Al base Roger Lliteras d'1,85 (Barça) i a l'aler-pivot Jaume Vallés de 2,03 (St. Josep Mallorca). 

Molta joventut en un projecte que pot tenir molt futur en aquesta competició.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -