Posted by : Lleida Sports Web miércoles, 29 de agosto de 2012


Aquest divendres, dissabte i diumenge es celebrarà a Lleida el Sportquarters Series, un torneig d'estiu que portarà al pavelló Barris Nord equips d'elit com el València Basket i el Regal Barça, a més a més del seu filial. D'aquesta manera, el públic lleidatà podrà gaudir dels primers passos de la història del nou club de la ciutat, el Força Lleida, en un ambient de bàsquet total. José Luis Galilea, director de l'empresa organitzadora de l'event i ex-jugador professional de bàsquet ens desvela tot el que gira al voltant d'aquest event.

1.- Quan i per què es va fundar l'empresa Sportquaters?

-Sportquarters es va fundar aquest mateix any amb l'objectiu de satisfer les necessitats dels clubs professionals en moments puntuals de la temporada i al mateix temps dur l'esport d'elit a llocs on en l'actualitat no tenen la possibilitat de gaudir-lo per les circumstàncies que sigui.


2.- Des de quan es dediquen a l'organització d'esdeveniments de primer nivell?

-La meva vida ha estat sempre lligada a l'esport d'elit, primer com a jugador i després com a entrenador. La meva formació acadèmica (Llicenciat en Gestió i Administració d'Empreses Esportives i Bachelor en Business Administration) unida a les valuoses experiències fruit dels múltiples equips, grups humans i mentalitats de treballar dels al voltant de deu equips i tres països en els quals he desenvolupat la meva carrera professional, em fan arribar a saber que és realment important per als equips i afeccionats. Hem començat fort amb un projecte important com són les Sportquarters Series. Aquest primer any contem amb dues seus però volem anar ampliant a altres ciutats en un futur proper.

3.- Per què van triar una ciutat com Lleida per a organitzar un esdeveniment d'aquest tipus?

-L'esperit de les Sportquarters és dur l'esport d'elit on habitualment no el podem veure. Però per sobre de tot volíem un lloc on els afeccionats estimessin el bàsquet i Lleida ha demostrat sempre, a pesar de les dificultats dels últims anys, ser una ciutat bolcada amb el nostre esport. A més, he trobat des del primer dia que vaig plantejar el projecte un recolzament molt gran tant per Txema Alonso, des de la Paeria, com per Edu Torres, com a representant del nou i il·lusionant projecte del Força Lleida.

4.- Què creus que pot aportar aquest tipus de torneig a la ciutat?

-Crec que la ciutat es troba en un procés clar de tornar-se a enganxar de gom a gom al bàsquet d'elit, això si, adaptat aquesta vegada a la realitat del panorama econòmic actual. S'està construint un equip sostenible i d'acord amb les possibilitats de la ciutat i ja no es poden fer bogeries. En aquest sentit, tornar a tenir i a sentir de prop als millors, crec que pot alimentar aquesta il·lusió i aquestes ganes de veure bàsquet del màxim nivell.

5.- Com va ser l'elecció dels equips participants?

-Tenia dues coses clares, la primera, l'equip de la ciutat i, una altra, el Barça que a més és l'actual campió de la Lliga Endesa. Després hem posat 'la cirera' amb un gran equip com és el València Basket Club de Velimir Perasovic.

6.- Llàstima no poder veure al primer equip del Regal Barça contra el Força Lleida, no? A quin es deu? 

-La part més complexa de l'organització es troba en que aquests equips tenen molts compromisos i el Barça molts més. Aconseguir que estiguin aquí i no en un altre lloc, ja és un èxit. El motiu és senzillament que al ser l'inici de la seva preparació esportivament, solament volen un partit per cap de setmana. D'altra banda, tindrem la sort de veure en acció un dels duels mes apassionants de la LEB Or i a algunes de les perles blaugranes, com és el cas del base Josep Pérez, entre d'altres.

7.- A part de les entrades a 10 euros, haurà algun tipus d'abonament pels tres dies? Quanta afluència de públic espereu?

-Sí que hi haurà d’abonaments, per 20€ els adults i 10€ els nens fins a 12 anys podran veure els tres partits. La idea és que els preus han de ser populars, aquesta era una qüestió fonamental, volem veure el Barris Nord de gom a gom. Tenir l'oportunitat de veure equips d’Euroliga o ACB de màxim nivell, en un bon lloc per 10 € no és possible, poden comprovar-ho si volen, no obstant això, a Lleida estarà a l'abast de tothom.

8.- Repetireu l'any que ve? Esteu pensant ja en els equips?

-Volem convertir les Sportquarters Series en un clàssic de pretemporada com ho va ser en el seu dia tornejos com el de Puerto Real.

9.- Quins esdeveniments relacionats amb el bàsquet esteu planejant portar a terme en les properes dates? 

-El pròxim esdeveniment serà el 7 i 9 de setembre, les Sportquarters Series de Guadalajara on participessin el Reial Madrid, el Asefa Estudiants, el Blusens Monbus Obradoiro i el UCAM Murcia.

10.- Quin cost té organitzar un esdeveniment d'aquest calibre?

-Requereix un esforç molt important a tots els nivells i de molta gent, però estic convençut que valdrà la pena.

11.- Heu pensat en incloure algun paquet, d'entrada més autobús i hotel, per exemple, per la gent que és de fora?

-No ho hem contemplat, però estem sempre oberts a noves idees.

12.- Podrà accedir la gent a fer-se fotografies amb algunes de les estrelles que vindran al torneig?

-Això ja és un tema que gestiona cada club, però els jugadors de bàsquet, i ho dic per experiència, sempre s'han mostrat propers amb els aficionats.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -