Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 1 de septiembre de 2012

Esmaixada de Djim Bandoumel (Foto: Luis Alfaro)

El Força Lleida Club Esportiu s'ha adjudicat la victòria en el primer partit de la seva història (65-61). Els deixebles de Joaquín Prado han superat el filial del Barcelona Regal en un encontre típic de pretemporada, ple d'imprecisions i errades d'ambdós bàndols. El poc públic que s'ha apropat al pavelló Barris Nord per presenciar el partit, que inaugurava el torneig Sportquarters Series Lleida, ha pogut celebrar un triomf del seu equip i posar cara a les noves incorporacions. Sergi Pino ha estat el millor jugador del matx.

Joaquín Prado ha optat per un cinc inicial format per José Simeón, Sergi Pino, Miquel Feliu, Dominic Calegari i Pierre Oriola. D'altra banda, Borja Comenge, el tècnic del Barça Regal B, ha situat en pista als joves Joan Creus, Marcus Eriksson, Ivan García, Alexandr Zhigulin i Nick Spires. Aquest darrer ha estat el protagonista de les primeres cistelles del conjunt blaugrana, tot i que Pierre Oriola no ha trigat en donar el primer avantatge als locals amb una jugada de 2+1. La igualtat regnaba enmig d'un intercanvi d'imprecisions dels dos equips, que acumulaven pèrdues de pilota i errors en el tir. El primer triple del Força Lleida, obra de Calegari, situava un 9-6 al lluminós però Marc García, també desde la llarga distància, empatava immediatament. L'entrada a pista de Djim Bandoumel suposava un punt d'inflexió pels lleidatans que es començaven a trobar còmodes sobre el parquet del Barris Nord. L'aler-pivot canadenc aportava espectacul.laritat a l'encontre i, amb un alley-hoop "marca de la casa", feia aixecar els espectadors dels seus seients. El següent en endur-se els aplaudiments del públic ha estat Alfons Alzamora, jugador del Lleida Basquetbol la passada temporada, en el moment en què ha entrat a la pista. Encara restaven dos minuts per a la conclusió del primer assalt, però el marcador (19-17) ja no es va moure després d'un parell de jugades mal definides per James Johnson.

L'aler Sergi Pino començava el segon període en estat de gràcia. Compaginant les posicions d'escorta i aler, sumava cinc punts consecutius al seu caseller particular i obligava Borja Comenge a aturar el partit amb el primer temps mort de la nit. L'entrenador blaugrana, un vell conegut de l'afició lleidatana, no aconseguia canviar la dinàmica del partit però el seu equip, almenys, es mantenia enganxat al Lleida amb una espectacul.lar jugada d'Oriol Paulí. Els nois de Joaquín Prado ampliaven novament el seu avantatge, però un triple del prometedor Marcus Eriksson tornava a escurçar les diferències (29-27). Els blancs entraven molt aviat en bonus i els visitants ho aprofitaven per anar sumant punts desde la línia de tirs lliures. No obstant, aquest factor no era suficient per capgirar el resultat gràcies a l'aportació del lleidatà Pierre Oriola, infal.lible sota el cèrcol. Una falta en atac de Dani Rodríguez i penetracions precipitades de Johnson impedien al Lleida anar-se'n al descans amb una renda significativa (37-36).

El tercer quart començava igual que ho feia el segon, amb un triple de Sergi Pino. L'ex del Girona, molt actiu, aportava als dos costats de la pista i es mostrava com un dels màxims exponents de la polivalència que Prado desitja atorgar a la seva plantilla. Una esmaixada de Calegari, precedida per una assistència de luxe del propi Pino, provocava el temps mort d'un Borja Comenge que veia com el triomf començava a allunyar-se (44-36). L'aturada resultaria efectiva, doncs el suec Nick Spires anotava un triple i el Barcelona Regal tornava a entrar al partit. Amb un joc interior netament superior al del seu adversari, el Força Lleida no deixava anar les regnes del matx però el filial blaugrana continuava fent la goma gràcies al treball de Marc García i Alexandr Zhigulin. Una gran assistència de Dani Rodríguez culminada per Calegari situava el resultat de 53-48 a l'electrònic del Barris Nord. Romandria inamovible fins al darrer període, doncs un desafortunat James Johnson era incapaç de traspassar l'anella en els diversos llençaments que intentà.

Una safata de Juampi Sutina, molt intens durant tot el partit, donava un petit respir als lleidatans. Això sí, per poc temps, ja que Zhigulin anotava un triple i tornava a ajustar l'enfrontament (55-53). Després d'un obligat temps mort de Joaquín Prado, el Força Lleida recuperava part de la renda perduda de la mà de Miki Feliu, un dels homes cridats a assumir responsabilitats enguany. No obstant, era incapaç de trencar definitivament el partit i el conjunt de Barcelona ho aprofitava per continuar esperant la seva oportunitat. Així, es situaven a només dos punts (58-56) gràcies a un triple d'Eriksson a tan sols tres minuts del final. Fins i tot tindria l'equip blaugrana l'opció d'empatar l'encontre però no l'aprofitava i un treballador Alex Thompson obria una escletxa de cinc punts desde la línia de 6.75 (61-56). Joan Creus, davant l'atenta mirada del seu pare, present a la grada del Barris Nord, aconseguia un 2+1 que permetia als seus seguir amb vida. Per poc temps, doncs Sergi Pino, el millor jugador del partit, sentenciava el matx en una jugada personal. Finalment, oportunitat de debutar per als dos júniors convocats per Joaquín Prado i un 65-61 que quedarà registrat per sempre com el primer resultat en la història d'aquest club lleidatà de nova creació.

El Força Lleida afrontarà el proper diumenge el segon test de pretemporada davant el Valencia Basket de la lliga Endesa. El partit posarà fi al triangular Sportquarters Series Lleida que dissabte viurà un nou episodi amb el duel que enfrontarà els valencians amb el primer equip del Barcelona Regal.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -