Posted by : Lleida Sports Web viernes, 13 de julio de 2012


La Federació Espanyola de Bàsquet va incloure oficialment a l’equip lleidatà dintre dels 14 que formaran la propera Lliga LEB Or. Hores després, el nou projecte esportiu, que comença de zero, es va presentar. 



Dia atabalat a la Federació Espanyol de Bàsquet. D’una reunió de la comissió delegada van sortir els 14 equips que obriran la Lliga LEB Or 2012-2013.
Entre aquests equips hi figura el Força Lleida. Així doncs, ahir es va confirmar oficialment que la ciutat de Lleida continuarà veient bàsquet d’elit enguany. Hores després, els creadors d’aquest projecte es van presentar a l’Hotel NH Pirineos i van assegurar que tot comença de zero però amb la premissa de no vincular èxits esportius amb desastres econòmics.

L’acte de presentació del nou projecte va comptar amb moltes personalitats destacades del món de l’esport. Fèlix González juntament amb Antoni Cudós, Jaume Ramón, Alba Zaragoza, Joan Biurrun, Francesc Armengol, Pere Pauné, Francesc Ojeda, Jose Anton Gómez, Pep Castarlenas i J.A. Jimenez  són la cara visible d’aquest projecte. Tot això solta la batuta de l’Edu Torres i el Francesc Perarnau, que tindran un càrrec en el nou club.

González, que va  ser el portaveu de la presentació, va assegurar que ‘el club es convertirà en SAD en un futur. Som persones que ens agrada el bàsquet i hem intentat fer un projecte per continuar veient bàsquet’. Els 13 socis que conformen ara mateix el Força Lleida, que tal i com va explicar González ‘segurament ampliarem posteriorment’, volen que el nou projecte es regeixi per la seriositat i sostenibilitat. ‘Mai aprovarem un pressupost amb dèficit,ens imposem unes regles econòmiques molt importants i exigents. Si es donés el cas de què per salvar una temporada s’hauria de descendir, descendim’, va remarcar González.

El Força Lleida va aprofitar una de les places que va quedar vacant a la lliga per poder començar a la LEB Or, encara que la primera opció era negociar la plaça del Sant Josep de Girona.‘Varem parlar amb el Girona i no varem arribar a cap acord per la plaça, d’aquesta manera, varem optar per caminar sols, encara que era una cosa molt arriscada ja que si tots haguessin presentat l’aval, ens quedàvem fora’, va resumir González. En aquest sentit, el President de la Representació Territorial de bàsquet a Lleida, Ferran Aril va explicar que ‘coneixíem la situació del bàsquet estatal i dins de la legalitat hem ajudat el Força Lleida a aconseguir una plaça a la LEB amb el menor cost.Estem contents  de que Lleida tingui un equip i els hi farem costat des de la Federació’, va assegurar.

El portaveu del Força Lleida va explicar els objectius del nou club. ‘Volem un bon equip LEB Or amb una cantera i coordinació esportiva bona. Si som capaços d’ascendir, perfecte, però el primer punt que mirarem és fer un bon equip LEB. No trencarem l'estabilitat econòmica per pujar a l'ACB’. Un altre dels socis, el Toni Cudós va afirmar que ‘no volem individualitat, volem fer un grup. Començarem per la base, on farem equips en totes les categories’. De moment, la intenció no és absorbir tota la base del Lleida Basquetbol, encara que es podria captar jugadors d’aquesta i d’altres de la ciutat. A més, Cudós va descobrir que el nou club ‘tindrà projecció a la província i a la franja, volem establir moltes col·laboracions’.

La idea d’aquest nou projecte seria trencar radicalment qualsevol relació amb el Lleida Basquetbol, i per aquest motiu, encara que no se sap com serà l’escut, la primera equipació serà negra amb una franja vermella. La segona, en canvi, serà totalment blanca. D’aquesta manera el Força Lleida es desvia del color blau que contenen molts dels equips de la ciutat en les seues equipacions. Un altre aspecte que podria canviar respecte a l’anterior junta seria la seu de l’equip.  ‘No pretenem tenir les oficines del club al Barris Nord, allà es troben les oficines d’un altre club i nosaltres no anem a envair a ningú. Torrefarrera pot ser una opció’, va remarcar González. Per la seua banda, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros va confirmar que ‘el Barris Nord estarà a l’abast de l’equip d’una manera conjunta amb la base i escola, que també utilitza el pavelló’.

Per ara, els socis lleidatans no definiran cap càrrec fins no obtenir la consideració de SAD, possiblement en els mesos de setembre o octubre. To i això, es va confirmar que l’Edu Torres tindrà un lloc com a director esportiu i el Francesc Perarnau com a gerent, fet que González va considerar indispensable per desenvolupar el nou projecte. ‘El Força Lleida som els 13 socis i solament tenim un acord amb el Francesc Perarnau i l’Edu Torres, dos homes de bàsquet i molt importants’, va assegurar el portaveu del Força Lleida.

Una manera lògica d’actuar d’aquest nou club seria continuar per la línea marcada pel Lleida Basquetbol, i com va afirmar González ‘sabem que l’any passat es va tornar a sentir el bàsquet a Lleida. Volem que la filosofia dels carnets a preus assequibles i algunes coses que es van fer bé continuïn’.

Per la seva part,  la junta del Lleida Basquetbol, amb Ferran Vidal al capdavant, continuarà per poder pal·liar els deutes i treure a l’entitat del bloqueig econòmic  d’Hisenda que va impedir que el Lleida Basquetbol cobrés el acords que va pactar amb empreses i institucions. Fins i tot, com va reconèixer l’alcalde de Lleida, Àngel Ros ‘algunes empreses van pagar el seu acord amb Hisenda i no amb el Lleida Basquetbol’. 

Com tot comença de zero, respecte el perseguiment d’Hisenda que pateix la junta del Lleida Basquetbol, el portaveu del Força Lleida va remarcar que ‘és com si l'Espanyol hagués de pagar els deutes de l'Hospitalet. Som un club que comença de zero i no tenim cap problema, ho hem fet tot de manera legal, sobraven places i ens hem pogut inscriure’. De la mateixa manera, de les empreses que es van vincular amb el Lleida Basquetbol per col·laborar, González va dir que ‘no tenim res parlat amb ningú, ni San Miguel, ni jugadors ni res. Estem partint totalment de zero’.

Amb aquesta presentació, el Força Lleida ha ficat noms, cara i ulls a les persones que han fet possible el projecte, encara que no van explicar res de la vessant esportiva. El club comença de zero i tindrà que treballar dur per composar la plantilla i començar a preparar la pretemporada. Ahir només es va ficar la primera pedra d’un projecte que ha de servir per continuar enganxant a la gent de Lleida al bàsquet.    

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -