Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 23 de marzo de 2013

El Força Lleida Club Esportiu ha superat el Barcelona Regal "B" (83-76) en el derbi català que ha tingut lloc en un Pavelló Barris Nord totalment lliurat al seu equip. El conjunt del Segrià, malgrat l'encert exterior visitant, ha dominat el partit des del principi, però no l'ha pogut sentenciar fins a l'últim minut. Les assistències de Dani Rodríguez (13, límit de la temporada), els punts de James Johnson i la consistència sota ambdós cèrcols de Pierre Oriola han segellat un triomf vital en les aspiracions de play-off dels de Joaquín Prado.

Alfons Alzamora, ex del Lleida Bàsquet, va tornar ahir al Barris Nord (Foto: Enjuanes/Giné)

FORÇA LLEIDA
83
Final
76
BARÇA REGAL B
Tots dos equips, immersos en la lluita per entrar en les eliminatòries d'ascens, plantejaven d'inici un partit de tu a tu, amb un constant intercanvi de cops i l'espectacle com a premisa. El Força Lleida prenia la davantera amb un 2+1 de Feliu, però Josep Pérez i Oriol Paulí demostraven des de la llarga distància que el filial blaugrana no trobaria massa a faltar el seu crack, el croat Mario Hezonja, baixa per un esquinç al turmell (5-6). Calegari s'apuntava a la festa del triple, però Eriksson replicava acte seguit (12-11). No obstant, l'equip de Borja Comenge era incapaç d'aturar les combinacions entre Dani Rodríguez i Pierre Oriola i el pivot de Tàrrega no perdonava sota cistella. Un bàsquet seu després d'una magnífica passada de Feliu establia el 16-11 al marcador, diferència que es mantindria gràcies a l'encert del forani Andreu Matalí. Al final del primer assalt, 22-19.

Els més de 3600 aficionats que s'havien donat cita al Barris Nord estaven gaudint d'un bon partit. Alexandr Zhigulin l'empatava amb un triple i, poc després, el remuntava amb un tir interior (22-24). Bon avís per a un Força Lleida que reaccionava immediatament amb un parcial de 6-0 comandat per Sergi Pino, que provocava el temps mort de Comenge (28-24). James Johnson, que va rebre la visita des d'Estats Units dels seus pares, es mostrava especialment encertat i aixecava el públic dels seus seients amb un espectacular 3+1. Calegari edificava la barrera psicològica dels deu punts (37-27) amb un tir de tres punts, tot i que tornava a aparéixer la metralleta de Marcus Eriksson per ajustar de nou els guarismes. Després d'un alley-oop culminat per Oriol Paulí era Prado qui havia de demanar un temps mort, el qual va ser efectiu ja que Johnson va tornar al Lleida l'avantatge de deu punts des del 6,75. La pissarra del tècnic local, en un nou temps mort, seria efectiva en l'última jugada del segon quart, doncs Pierre Oriola va aconseguir tot un passadís per esmaixar l'esfèrica sense oposició (46-38).

Tot seguia igual després del pas pels vestidors. Dani Rodríguez i Pierre Oriola seguien executant el Pick&Roll d'allò més bé i no paraven d'engreixar el seu caseller d'assistències i punts, respectivament. Un triplàs d'Eriksson semblava iniciar un intent de reacció blaugrana, però es va quedar en res gràcies a la perseverança d'un James Johnson molt motivat. Un 2+1 de l'escorta nord-americà després d'errar un triple sol donava oxigen a un Força Lleida (59-50) que, a més, es mostrava infalible des de la línia de personal. Un contraatac finalitzat per Sergi Pino establia un nou màxim avantatge (65-52) i donava pas a uns minuts en què Andreu Matalí es va posar al seu equip a l'esquena. Com ja havia succeït en el primer període, el jugador del Barcelona assumia responsabilitats i ho feia amb encert. Una jugada de murri de Josep Pérez, que es va fer una autopassada aprofitant l'esquena d'un adversari, tancava el tercer quart (70-60).

El Lleida tenia el partit a la mà, però ni de bon tros estava sentenciat. Els de Borja Comenge feien un sobreesforç al començament del quart definitiu i es col·locaven a sis punts en només un minut (70-64). El tercer triple de Calegari en aquest matx allunyava els dubtes del Barris Nord, però Iván García els instaurava de nou amb una brutal esmaixada, amb falta personal inclosa. Com si no n'hagués tingut prou, l'aler blaugrana repetia la jugada segons després i retallava el desavantatge fins a un inquietant 73-69. Reaccionaven els alumnes de Joaquín Prado gràcies a la seva superioritat en el joc interior, però el Barça feia la goma i entrava de ple en el partit amb una gran cistella d'Eriksson (79-76). Tocava defensar amb cos i ànima si es volia obtenir la victòria i el Força Lleida, animat per la seva afició, no va permetre que el conjunt visitant anotés cap punt més. Pierre Oriola, el millor del partit amb 26 de valoració, va liquidar un triomf crucial per recuperar la sisena plaça (83-76) i seguir amb totes les opcions de jugar el play-off d'ascens.

FORÇA LLEIDA: Johnson (16), Rodríguez (6), Oriola (20), Calegari (13), Feliu (5)-cinc inicial-Bandoumel (0), Simeón (9), Pino (8), Mangano (6) .

BARCELONA REGAL "B": Paulí (5), Eriksson (14), Pérez (5), Alzamora (14), Spires (0)-cinc inicial-Hakanson (2), Marc García (3), Iván García (8) , Abdoulaye (2), Zhigulin (5), Matalí (18).

Parcials: 22-19, 24-19, 24-22, 13-16.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -