Posted by : Marc Retamero Castelló domingo, 23 de septiembre de 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha superat un escull més en la seva posada a punt de cara a afrontar la primera temporada de la seva història, en la qual militarà en l'Adecco Oro. Els lleidatans s'han desfet del River Andorra per 78-71 en un matx igualat que ha fet gaudir al públic que ha omplert el Pavelló Municipal de Torrefarrera. Joaquín Prado ha dosificat Dominic Calegari, amb molèsties als isquiotibials, però ha hagut de lamentar la lesió de James Johnson, màxim anotador lleidatà amb 15 punts. L'escorta nord-americà ha patit una torçada al turmell, però no sembla revestir gravetat.

Alex Thompson, un dels referents del joc interior del Força Lleida (Foto: J. Enjuanes)
Els locals començaven forts el partit, amb una pressió a camp contrari que ofegava l'Andorra i situava ràpidament un 4-0 a l'electrònic. No obstant, els nois de Peñarroya despertaven aviat i transformaven el matx en un fulminant intercanvi de cistelles. Pablo Sánchez i Anton Maresch foradaven l'anella del conjunt negre desde la llarga distància, però un James Johnson molt endollat responia també amb tirs exteriors. Els punts queien amb molta facilitat i el propi Johnson n'era un dels principals responsables (11-11). Un parell de badades defensives permetien a l'Andorra obtenir els primers avantatges (11-15) i propiciaven el primer temps mort de Joaquín Prado. Però poc després hauria de ser Joan Peñarroya qui en demanés un ja que els lleidatans es posaven les piles i de la mà de Bandoumel i Calegari signaven un parcial d'11-0 que els donava una renda de cinc punts al final del primer quart (22-17). Cal esmentar que Dominic Calegari només ha disputat quatre minuts, doncs Prado ha optat per no forçar-lo degut a uns lleugers problemes als isquiotibials.

El River Andorra s'encomanava a l'eficàcia de Devin Wright sota el cèrcol en els primers compassos del segon assalt, però no aconseguia capgirar el marcador. Un triple de l'austríac Anton Maresch, poc abans que cometés la seva tercera personal, posava emoció a l'encontre (28-26), però els locals seguien mantenint a ratlla als del Principat gràcies a la seva superioritat en el joc interior. Una cistella d'Alex Thompson al límit de la possesió i un 2+1 de Bandoumel atorgaven sengles rendes de sis punts al Lleida i propiciaven un nou temps mort de Peñarroya (38-32). L'aturada resultaria efectiva per als visitants que empataven el partit amb quatre tirs lliures del gegant Tomas Hampl. No es quedava aquí la seva reacció, doncs en l'última jugada del període Dani Pérez robava la cartera a Johnson i anotava una safata a plaer que establia un resultat de 38-40 al descans.

Els deixebles de Joaquín Prado iniciaven el tercer quart amb la clara missió d'endur-se la victòria i donar una bona imatge al públic que s'havia atansat al Municipal de Torrefarrera. Així, no trigaven en capgirar el lluminós de la mà del sempre treballador Alex Thompson. Un triple de Dani Pérez i un 2+1 de Tomas Hampl, el millor del River, feien pensar que el Força Lleida ho tindria difícil per guanyar aquest partit, però un triple del capità Miquel Feliu i una antiesportiva sobre Sergi Pino aplanaven una mica el camí (50-48). Un nou triple, aquest cop de Dani Rodríguez, i jugades espectacul.lars d'un Johnson que es posava l'equip a l'esquena tancaven el tercer període amb un parcial de 24-14 i un resultat global de 62-54.

El conjunt andorrà no va trigar en demostrar que encara no estava tot decidit. James Johnson va haver d'abandonar la pista després d'una acció fortuïta en la que es lesionà el turmell i alguns dubtes van aparéixer en un Força Lleida que tampoc estava podent comptar amb un altre dels seus referents com Calegari. Thompson va cometre una antiesportiva que va retallar l'avantatge local fins a només quatre punts quan encara restaven més de cinc minuts pel final i Wright, posteriorment, encara va llimar més les diferències anotant un tir lliure. Prado es va veure obligat a situar Feliu a la posició de "4" (al cap i a la fi la pretemporada és el moment idoni per provar noves opcions tàctiques) i l'aler manresà va respondre amb un triple que donava tranquil.litat als seus (67-61). Un altre triple, d'un Juampi Sutina que va poder gaudir de més minuts del que és habitual, deixava el partit pràcticament sentenciat a minut i mig del final. L'encarregat de segellar definitivament el triomf fou Alex Thompson, tot i que va ser el visitant Schreiner qui anotà la cistella que posà fi al partit. 78-71 i a pensar ja en el proper amistós, dilluns vinent també a Torrefarrera contra l'Unicaja Malaga d'ACB i Eurolliga, i en les semifinals de la Lliga Catalana ACB del dimarts.

FORÇA LLEIDA: Johnson (15), Rodríguez (7), Pino (8), Oriola (8), Thompson (12) -cinc inicial- Sutina (4), Bandoumel (6), Simeón (6), Calegari (4), Feliu (8).

RIVER ANDORRA: Pérez (9), Sánchez (8), Hampl (15), Safford (6), Maresch (10) -cinc inicial- Farfán (0), Guardia (0), Gabriel (0), Blanch (0), Wright (9), Flis (8), Schreiner (6).

Parcials: 22-17, 16-23, 24-14, 16-17.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -