Posted by : Lleida Sports Web sábado, 25 de agosto de 2012

Els corredors de la prova reina del ciclisme han partit del Parc Científic per iniciar la 8ena etapa de la prova i han recorregut la ciutat, de camí cap a Andorra. 
Imatge abans de la sortida de la vuitena etapa de la Vuelta (Foto: La Paeria)
Prop de 5000 lleidatans i lleidatanes han seguit la sortida de la 8a etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya des del Parc Científic de Lleida i el seu recorregut per la ciutat. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros ha convidat el ciclista lleidatà Jaume Calucho (corredor de la Vuelta a España en els anys 1952, 1953 i 1954) a donar conjuntament la sortida oficial de l'etapa que avui ha sortit de Lleida en direcció a Andorra- Collada de la Gallina. 

Els corredors han sortit puntualment del Parc Científic a les 12.30 i han recorregut els carrers Cos i Gayón, Avinguda de Madrid, Plaça Espanya, Pont Universitat, Avinguda Estudi General, Ll-11, Avinguda Victoriano Muñoz, el Pont de Príncep de Viana, el carrer Príncep Viana, l’Avinguda Prat de la Riba fins arribar a la Carretera de Corbins, des d'on han iniciat l'etapa en carretera. Milers de lleidatans i lleidatanes han omplert els carrers esperant l'arribada del gruix del pelotó de la Vuelta a España. Alberto Contador, Purito Rodríguez, Joaquim Rodríguez i John Degenkolb són alguns dels ciclistes que han passat avui per Lleida. 

Aquesta vuitena etapa de la Vuelta, és la tercera etapa de muntanya de la competició. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros ha valorat molt positivament el pas de la Vuelta Ciclista a Espanya per Lleida i la gran acollida que ha obtingut entre el públic lleidatà: "Està clar que a la ciutat li agrada el ciclisme i les grans curses a nivell mundial. La capacitat organitzativa de Lleida, ara fa dos anys, de l'arribada de la Vuelta ens ha donat l'oportunitat d'acollir la sortida d'avui, que té més impacte econòmic a la ciutat". 

Des de primera hora del matí, el Parc Científic s'ha emplenat de ciutadans i ciutadanes que han volgut seguir en directe l'arribada dels equips al parc i la caravana que acompanya la competició. El pas de la Vuelta per Lleida ha omplert els hotels del a ciutat amb 1.200 pernoctacions i ha suposat una repercussió econòmica estimada de 210.000 euros a la ciutat. Des de Turisme de Lleida i el conjunt de la Paeria se seguirà treballant per portar esdeveniments esportius que beneficien al sector de la hoteleria i el turisme de la ciutat. 

Lleida ha tornat a acollir una etapa de la Vuelta després que l’any 2010 fos la seu de l’arribada de l’etapa Andorra-Lleida. La ciutat ja ha estat sortida d’una etapa de la Vuelta en 15 ocasions, l’última va ser l’any 1993 en la 48ena edició de la competició ciclista.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -